Kraamzorg aanvragen

De kraamverzorgende helpt u tijdens de eerste dagen nadat uw baby is geboren. En dat is vaak erg fijn, want er komt veel op u af. Zo krijgt u bijvoorbeeld hulp bij het wassen van uw baby en geeft de kraamverzorgende u handige tips. U vraagt kraamzorg eenvoudig aan bij een door u gekozen kraamzorgorganisatie.

Snel uw kraamzorg zelf regelen

Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap aanvraagt. Hoe kunt u dit doen?

  • U kunt in onze Zorgzoeker met uw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden. De organisaties in de Zorgzoeker hebben een contract met ons.
  • Heeft u een kraamzorgorganisatie gevonden? Dan kunt u hiermee contact opnemen en de aanvraag regelen. Dat kunt u doen door naar de website van deze organisatie te gaan. De link staat in de Zorgzoeker. Maar u kunt hen natuurlijk ook bellen.
  • De kraamzorgorganisatie regelt alles verder, en stuurt ook de rekening naar ons.

Naar de zorgzoeker

Tekort aan kraamverzorgers

Er is een landelijk tekort aan kraamverzorgsters. Daardoor kan het zijn dat u minder kraamzorg krijgt óf op een andere manier dan u verwacht. Het is belangrijk dat u de zorg krijgt die u nodig heeft. Overleg daarom op tijd met uw kraamzorgorganisatie over wat er mogelijk is. En probeer zelf wat meer hulp voor thuis in te schakelen.

Lukt het u niet de kraamzorg te regelen via een kraamzorgorganisatie? Onze medewerkers helpen u graag verder, ons telefoonnummer is 0800 899 8099 (gratis). Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tijdens kantooruren.

Afspraken met de kraamzorgorganisaties

Tip: vraag ook uw kraampakket aan

In het kraampakket zit alles wat u rond de bevalling nodig heeft. Voor thuis of als u uit het ziekenhuis terugkomt. Vraag uw kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. Dan heeft u het uiterlijk in de 7e maand van uw zwangerschap in huis.

Bekijk de vergoeding voor kraamzorg

Bekijk de vergoeding voor uw situatie:

Deel uw ervaring: heeft de kraamzorg u goed geholpen?

We hopen natuurlijk dat u een fijne kraamzorgperiode heeft gehad. Op ZorgkaartNederland kunt u een waardering schrijven over de kraamzorgorganisatie die u heeft geholpen. Doe dit vooral, zo helpt u anderen bij het maken van een keuze voor kraamzorg.