Kraamzorg aanvragen

De kraamverzorgende helpt u tijdens de eerste dagen nadat uw baby is geboren. En dat is vaak erg fijn, want er komt veel op u af. Zo krijgt u bijvoorbeeld hulp bij het wassen van uw baby en geeft de kraamverzorgende u handige tips. U vraagt kraamzorg eenvoudig aan bij een door u gekozen kraamzorgorganisatie.

Snel uw kraamzorg zelf regelen

Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap aanvraagt. Hoe kunt u dit doen?

  • U kunt in onze Zorgzoeker met uw postcode gemakkelijk een kraamzorgorganisatie vinden. De organisaties in de Zorgzoeker hebben een contract met ons.
  • Heeft u een kraamzorgorganisatie gevonden? Dan kunt u hiermee contact opnemen en de aanvraag regelen. Dat kunt u doen door naar de website van deze organisatie te gaan. De link staat in de Zorgzoeker. Maar u kunt hen natuurlijk ook bellen.
  • De kraamzorgorganisatie regelt alles verder, en stuurt ook de rekening naar ons.

Naar de zorgzoeker

Meer geboortes en minder kraamverzorgers

Bevalt u deze zomer van een kindje? Dan kan het zijn dat u minder kraamzorg krijgt dan u verwacht. Dit komt doordat er meer geboortes zijn en minder kraamverzorgsters. Het is belangrijk dat iedereen de zorg krijgt die zij nodig heeft. Overleg daarom tijdig met uw kraamzorgorganisatie of u voldoende zorg krijgt. En probeer zelf wat meer hulp voor thuis in te schakelen. Uiteindelijk zorgen we ervoor dat iedereen de kraamzorg krijgt die nodig is voor moeder en kind.

Afspraken met de kraamzorgorganisaties

Tip: vraag ook uw kraampakket aan

In het kraampakket zit alles wat u rond de bevalling nodig heeft. Voor thuis of als u uit het ziekenhuis terugkomt. Vraag uw kraampakket vóór de 5e maand van uw zwangerschap aan. Dan heeft u het uiterlijk in de 7e maand van uw zwangerschap in huis.

Bekijk de vergoeding voor kraamzorg

Bekijk de vergoeding voor uw situatie:

Deel uw ervaring: heeft de kraamzorg u goed geholpen?

We hopen natuurlijk dat u een fijne kraamzorgperiode heeft gehad. Op ZorgkaartNederland kunt u een waardering schrijven over de kraamzorgorganisatie die u heeft geholpen. Doe dit vooral, zo helpt u anderen bij het maken van een keuze voor kraamzorg.