Zwanger, bevallen en daarna

Zwanger worden, en zijn. De bevalling. Bijzonder en spannend! Maar wat moet u eigenlijk regelen? En welke vergoedingen zijn er? Hier vindt u een overzicht. Uw zwangerschap doorgeven aan ons? Dat is niet nodig.


Wat regelt u wanneer

Stap 1. Verloskundige in de buurt vinden

Zwanger? Gefeliciteerd! Dit hoeft u niet aan ons door te geven. Wel is het logisch om een verloskundige te bellen. Misschien heeft u dit al gedaan. Heeft u nog geen praktijk gevonden? Vind dan via onze Zorgzoeker een verloskundige bij u in de buurt.

Stap 2. Kraamzorg regelen

De kraamverzorgende helpt u de eerste dagen na de geboorte met de zorg voor uw kindje. En geeft u handige tips. Het is belangrijk dat u kraamzorg uiterlijk in de 20e week van uw zwangerschap regelt.

Stap 3. Kraampakket bestellen

In het kraampakket zitten alle medische artikelen die u rond de bevalling nodig heeft. Vraag het kraampakket uiterlijk 3 maanden voor de verwachte bevaldatum aan.

Uw baby aanmelden

De baby is geboren. Hopelijk is alles goed gegaan. U geeft uw kindje aan in de gemeente waar het is geboren. U heeft hiervoor 3 werkdagen de tijd. Geef de geboorte van uw baby daarna door aan ons. Het liefst binnen 1 maand na de geboorte.

Tip! Kunt u geen kraamzorgorganisatie of verloskundige vinden, of heeft u een andere vraag? Neem dan tijdens kantooruren contact op met de Univé Kraamzorglijn: 0800 899 8099 (gratis). Lees meer over de Univé Kraamzorglijn.

Wijziging doorgeven

Uw overige verzekeringen

Heeft u een reis-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en/of uitvaartverzekering bij Univé? Geef ook dan de wijziging in uw gezinssituatie zo snel mogelijk aan ons door. Dat kan: online of via de Univé-winkel bij u in de buurt.

 

Advies van Univé

Veel wijzigingen kunt u zelf online doorgeven via Mijn Univé Zorg. En wilt u een actueel verzekeringsadvies nu uw situatie door de gezinsuitbreiding flink is veranderd? Neem dan contact op met de Univé-winkel bij u in de buurt.