Huisarts, huisartsenpost of spoedeisende hulp?

Misschien is uw eerste reactie: meteen naar de spoedeisende hulp van het ziekenhuis! Begrijpelijk. Maar in de meeste gevallen kunt u gewoon terecht bij uw huisarts.

Uw huisarts kan u in 90% van de gevallen verder helpen!

Uw huisarts is breed opgeleid en weet veel van veelvoorkomende ziektebeelden en klachten. Hij kan daarom goed inschatten of hij u zelf kan helpen. Of dat u beter naar een specialist kunt gaan. Bel daarom altijd eerst uw huisarts. Heeft het echt spoed? Dan kan de assistent een spoedafspraak inplannen of de huisarts op visite laten komen. 

Avond of weekend? Naar de huisartsenpost

Is het avond of weekend? En kan het niet wachten? Dan kunt u bij de huisartsenpost terecht. Tip: bel eerst even. Dan kunt u onnodige bezoekjes voorkomen. Wees gerust, als dat nodig is wordt u doorgestuurd naar de spoedeisende hulp!

Levensbedreigend? Bel 112 of ga naar de spoedeisende hulp

Denkt u dat iemand in uw omgeving of uzelf in een acute levensbedreigende situatie verkeert? Bel dan 112. Er komt dan gelijk een ambulance. Maar als het nodig is ook politie en brandweer. U heeft geen beltegoed nodig om dit nummer te kunnen bellen.

Zorg bij uw huisarts kost het minst

Voor zorg op de spoedeisende hulp betaalt u eigen risico. Hierdoor kan een bezoekje aan de spoedeisende hulp u al gauw tientallen tot honderden euro’s kosten. Voor zorg door uw huisarts of de huisartsenpost betaalt u geen eigen risico.