Apotheek

Na een huisartsbezoek volgt vaak een bezoekje aan de apotheek. Hoe kan het dat u soms een deel van uw medicijnen zelf moet betalen? En wat heeft de keuze van een apotheek te maken met uw vergoeding? Op deze pagina leest u alles over de apotheek en de kosten van uw medicijnen.
 
Vergoeding medicijnen
Als u een medicijn nodig heeft, dan is het handig om van tevoren te weten wat u vergoed krijgt. En wat u eventueel zelf moet betalen.
Voorkeursbeleid medicijnen
U krijgt bij Univé het volledige bedrag vergoed van medicijnen die onder het voorkeursbeleid vallen. U betaalt hiervoor ook geen eigen risico.
Wisselen van medicijnen
Soms krijgt u van uw apotheek medicijnen van een ander merk mee dan u bent gewend. Dit kan verschillende redenen hebben. We leggen het u graag uit.
Kosten apotheekbezoek
Als u medicijnen op recept haalt, dan betaalt u ook voor de dienstverlening van de apotheek. Deze 'terhandstellingskosten' vallen onder uw eigen risico.
Apotheek met contract
De keuze voor een apotheek heeft invloed op de kosten die u betaalt voor uw medicijn. Zo krijgt u bij een niet-gecontracteerde apotheek vaak een lagere vergoeding.
Medicijnen mee naar het buitenland
Als u medicijnen meeneemt op vakantie, is dat even een punt van aandacht. Zeker als u naar het buitenland gaat.
Wat te doen met niet gebruikte medicijnen?
U krijgt van uw huisarts andere medicatie voorgeschreven en blijft daardoor met een rest van de oude zitten. Wat kunt u het beste doen met niet-gebruikte medicijnen?