Vergoeding psychologische zorg vanaf 18 jaar

Vergoeding voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ) door een psycholoog of psychiater. Bijvoorbeeld: EMDR en behandeling van ADHD, angststoornis, paniekklachten, burn-out, depressie en slaapproblemen.

 

Controleer het contract bij een GGZ-behandeling

Bent u in 2021 gestart met een GGZ-behandeling? En loopt de behandeling door in het volgende jaar? Kijk dan even of uw zorgverlener in 2022 nog een contract met ons heeft. Dit contract heeft invloed op de hoogte van uw vergoeding.

  • Ja, mijn zorgverlener heeft een contract met jullie in 2022 > U kunt gewoon doorgaan met uw behandeling
  • Ik begin dit jaar bij een nieuwe zorgverlener > Kies dan voor een zorgverlener die een contract met ons heeft. Zo weet u zeker dat u uw behandeling vergoed krijgt
  • Nee, hij mijn zorgverlener heeft geen contract meer met jullie > Uw zorgverlener zal u dit op tijd vertellen. U bepaalt zelf of en bij wie u de behandeling voortzet. De hoogte van de vergoeding hangt af van uw polis. Bekijk het verschil in tarief bij zorgverleners zonder contract.

Zelf kosten declareren bij een zorgverlener zonder contract

Gaat u naar een zorgverlener die geen contract heeft met ons? Dan moet u zelf de rekening bij ons declareren. Uw zorgverlener kan dit niet meer voor u doen. Wij maken de vergoeding aan u over. Is er onduidelijkheid over wat er precies op de factuur moet staan? Lees hier welke informatie wij nodig hebben.