Betalen na overstappen of wijzigen

Hoe zit het met betalingen nadat u bent overgestapt naar een andere verzekeraar. Of na het wijzigen van uw polis? Bekijk hieronder de vragen en antwoorden. 


Veelgestelde vragen

 

 • Ik ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Maar jullie hebben de premie voor januari nog geïncasseerd. Wanneer krijg ik die terug?

  Dat ligt eraan wanneer wij uw overstap precies hebben verwerkt. U krijgt van ons een bericht als de polis definitief is beëindigd. De te veel betaalde premie staat 10 werkdagen daarna op uw rekening.
 • Jullie incasseren nog zorgkosten terwijl ik sinds 1 januari ben overgestapt naar een andere zorgverzekeraar. Hoe kan dat?

  Zorgverleners mogen tot een jaar na afloop van uw behandeling een nota bij ons indienen. Dus kan het zijn dat we hiervoor nog kosten in rekening brengen. Bijvoorbeeld voor uw eigen risico.
 • Ik heb mijn verzekering aangepast na 1 januari. Maar ik betaal voor januari nog de ‘oude premie’. Hoe zit dat?

  U betaalt uw premie altijd vooraf. Dus op 27 december schrijven we de premie af voor januari. Heeft u uw zorgverzekering na 20 december gewijzigd? Dan kunnen wij uw wijziging helaas niet meer verwerken voor de betaling van eind december. Daarom verrekenen we in januari wat u teveel of te weinig heeft betaald. 
 • Waarom moet ik in januari twee keer premie betalen?

  U betaalt uw premie altijd vooraf. Elke maand incasseren wij rond de 27ste de premie van de maand erop. Dus rond 27 december incasseren wij de premie van januari. Uw aanmelding was ná deze datum. Wij hebben de premie van januari daarom pas op 16 januari geïncasseerd. Dit is een soort inhaalincasso. Daarna hebben wij op 27 januari de premie van februari geïncasseerd.
 • Ik ben vanaf januari bij jullie verzekerd, maar ik heb nog niks betaald. Wanneer gaan jullie dat incasseren?

  Heeft u uw zorgverzekering tussen 6 januari en 18 januari afgesloten? Dan schrijven wij rond 27 januari de premie voor januari én februari af. Houd er dus rekening mee dat wij een hoger bedrag afschrijven. Als dat te veel is in één keer, kunt u vast het betalingskenmerk opvragen en zelf aan ons betalen. Ook kunt u de incasso storneren en daarna een betalingsregeling met ons afspreken.

  Hierna schrijven wij de premie elke maand rond de 27e af. U betaalt dan de premie voor de daarop volgende maand.